Pas på batterierne!

Akku-værktøj er praktisk – så længe batterierne er gode

Batteriteknologien er i dag så god, at en stor del af akku-værktøj faktisk opnår samme egenskaber som værktøj med ledning eller trykluft.

 

Der er dog altid den ulempe at batterierne bliver gamle og kan svigte. Det går selvfølgelig ud over arbejdet hvis du bruger akku-værktøj og batteriet står af.

 

Derfor får du her et par fif om vedligehold af batterier samt viden om de to mest almindelige typer i akku-værktøj: NiCd og Li-Ion batterier.

 

Som alle andre batterier vil de miste kraften over tid, men hvorfor og efter hvor lang tids brug afhænger af batteritypen samt “vedligehold”.

 

Lithium-Ion batterierne

En af de seneste produktudviklinger inden for miljørigtige genopladelige batterier er Li-Ion.

 

Anvendelsen af denne batteritype stiger kraftigt. Li-Ion har den højeste energitæthed af de genopladelige batterier og er derfor specielt gode til at levere strøm til bærbart udstyr, hvor både lav vægt og lang driftstid er af stor betydning. For eksempel i trådløse telefoner.

 

Li-Ion batteriet har dog en anden batterispænding end andre genopladelige batterier og kan derfor ofte derfor ikke direkte erstatte disse.

 

 

NiCd batterierne

Nikkel-Cadmium batterier er en af de ældste batterityper der findes i dag.

 

NiCd-batterier er velegnede til brug ved høje strømbelastninger, som fx håndværktøj kræver. Selvom de har en god ydeevne, er de meget modtagelige overfor ”hukommelseseffekten” (dannelse af store krystaller inden i cellen, som gradvist forringer effekten af batterierne).

 

Det er derfor vigtigt at huske med jævne mellemrum at af-og oplade batterierne fuldt ud for at bevare batteriernes effektivitet. 

 

Hvis dit NiCd batteriet er helt dødt

Hvis værktøjets NiCd batteri er helt dødt og slet ikke registreres af opladeren, kan du give det starthjælp – lidt som et bilbatteri. Herunder viser en instruktionsvideo hvordan du kan gøre.

 

PAS PÅ: Det er ikke ufarligt at håndtere batterierne på denne måde.

 

Advarsel: Jens Linde A/S tager ikke ansvar for skader, som opstår som følge af, at instruktioner i videoen.

 

 

Alt i blæsemidler

Alt i blæsemidler

Overfladebehandling og rensning med blæsemidler i blæsekabine er en effektiv og enkel metode – så længe du har grejet i orden. Denne guide omhandler de forskellige materialer, der bliver brugt til sandblæsning, hvilken finish du kan opnå i forhold til hv

Læs mere
Sandblæsning

Sandblæsning

Sandblæsning er ofte et hurtigere alternativ til mere arbejdstunge rensemetoder som manuel afgratning, pudsning og slibning med stålbørste, sandpapir osv. Med det rigtige sandblæsningsudstyr kan du bearbejd

Læs mere
Pas på batterierne

Pas på batterierne

Batteriteknologien er i dag så god, at en stor del af akku-værktøj faktisk opnår samme egenskaber som værktøj med ledning eller ...

Læs mere
JOB - intern produkt- og salgsmedarbejder

JOB - intern produkt- og salgsmedarbejder

Flowconcept i Horsens søger en fuldtidsmedarbejder til vores interne salg- og produktafdeling Du vil blive en del af en velfunderet virksomhed, som har spændende vækstplaner og hvor du får mulighed for at sætte dit eget præg på en spændende hverdag.

Læs mere